1.800 persones participen a les activitats de B·Debate

Al llarg del 2013, B·Debate - International Center for Scientific Debate ha convocat una dotzena d'activitats amb la participació dels millors especialistes internacionals en àmbits com malalties infeccioses, nanotecnologia aplicada a la salut, impacte sanitari de la contaminació o neuroregeneració, entre altres. En total, s’han organitzat 12 debats en els quals han participat 225 ponents i més de 1.800 persones.

B·Debate – International Center for Scientific Debate – Barcelona és una iniciativa conjunta de Biocat i l’Obra Social “la Caixa” que es va posar en marxa el 2009. El seu principal objectiu és impulsar trobades internacionals d'alt nivell per promoure el diàleg i el debat sobre recerca científica de frontera i, alhora, situar Barcelona i Catalunya com un referent mundial en investigació.

B·Debate combina debats tancats per a grups reduïts d'especialistes, simposis oberts a tota la comunitat científica catalana, i conferències i xerrades adreçades al gran públic. El darrer debat del programa 2013 es va celebrar, per raons logístiques, el gener de 2014.

El programa del 2013 ha estat el següent:

Les jornades de debat científic han estat coorganitzades amb una desena d’entitats i centres de referència internacional com laNew York Academy of Sciences, NYAS, l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua del CSIC, el Barcelona Supercomputing Center (BSC), l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), el Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB), l’Institut Guttmann, el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer(IMPPC) i la Fundació Sant Joan de Déu.

També s'ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats de recerca, com l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB), l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) o l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), entre d'altres.

Tota la informació sobre B·Debate la trobareu a la seva pàgina web, on es publiquen els nombrosos materials que genera cada activitat (ponències, vídeos, entrevistes, manifestos, etc.).