Devicare guanya la 6a edició de BioEmprenedorXXI

Per sisè any consecutiu, el programa BioEmprenedorXXI ha impulsat la creació i el creixement d’empreses innovadores dins l’àmbit de les ciències de la vida. Un impuls que s’ha concretat, al llarg de 2013, a través d’accions de formació, assessorament i acompanyament a emprenedors que tenen una idea de negoci o empresa en fase inicial.

L'empresa Devicare va ser la guanyadora de l'edició 2013 de BioEmprenedorXXI gràcies al desenvolupament d’un sistema preventiu que valora el risc litogènic del pacient. Mitjançant aquesta solució innovadora es pretén reduir la recurrència de còlics nefrítics causats per la litiasi renal.

Devicare va rebre un premi de 10.000 euros i durant un any comptarà amb l'assessorament comptable i fiscal del grup Vilar Riba, obtindrà l’estatus d’empresa associada al Parc Científic de Barcelona i disposarà d’una estada gratuïta a la incubadora d’empreses Glòries de Barcelona Activa.

Per la seva banda, Aniling i Cebiotex van ser premiades com a primera i segona finalista de BioEmprenedorXXI, respectivament. Aniling, spin-off de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC) que dissenya i desenvolupa tecnologies per millorar les tècniques de seqüenciació de l’ADN, va rebre 5.000 euros. Cebiotex, reconeguda amb 3.000 euros, ha desenvolupat i patentat una plataforma tecnològica basada en membranes de nanofibres que alliberen fàrmacs i s’utilitzen en tractaments locals després de l’extirpació de tumors. El projecte s’ha dut a terme conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Deu i la Universitat Politècnica de Catalunya.

En les sis edicions celebrades, el programa BioEmprenedorXXI ha comptat amb un total de 95 iniciatives emprenedores. D'aquestes, 46 funcionen actualment com a empresa i 12 estan en procés. La iniciativa ha atorgat prop de 193.000 euros en premis en metàl·lic, a més de l’acompanyament i les activitats de formació.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el 19 de novembre de 2013 a Barcelona i va comptar amb la presència dels representants de "la Caixa", Barcelona Activa i Biocat, entitats promotores de BioEmprenedorXXI. Durant la jornada, l’emprenedor i inversor nord-americà Michael Dillhyon va pronunciar la conferència Current and future trends in fast emerging biomedical technologies.

Carles Trenchs (la Caixa), Montserrat Vendrell (Biocat) i Susana Tintoré (Barcelona Activa) lliuren el premi a José María Plana, CTO de Devicare.